סתימה בצינור ביוב בבית משותף

פורום פתוח בנושאים הנוגעים לניהול / אחזקת בתים, ועד בית, חברות ניהול וכו'.

בניהול יואב לוי - מנכ"ל משותף בחב' Easy House ניהול בתים.

מנהלים: יואב לוי, און צוק עורך דין, razadv

נעול
Liorba

סתימה בצינור ביוב בבית משותף

שליחה על ידי Liorba »

שלום

הבניין שלנו הוא דופלקס עם שישה דיירים (אחת מעל השניה) שחוברו עם גרם מדרגות ומעלית לכל צד יש מערכת של ביוב פרטית כאשר השכן מקומה ראשונה ושניה משתפים אותו קיו ביוב כל צד משלו.
לאחרונה בדירה בקומה הראשונה בצד השני היתה סתימה בביוב, לאחר צילום נמצא שקיים ברזל בצינור המשותף לשני דירות ועכב שימוש במגבונים וכו... הצינור נסתם. עלות התיקון היא 3500₪
השאלה היא האם אני צריך לשאת בעלויות כאשר הבעיה לא קשורה לקו הביויב שלי ותיקון הבעייה לא תועיל לי בדבר.

תודה
naftali imber
מנהל פורום
יצירת קשר:

Re: סתימה בצינור ביוב בבית משותף

שליחה על ידי naftali imber »

ליאור שלום:
אתה מאמץ בהתלהבות את קו הצינור האנכי (המכונה עמוד ע"י השרברבים) אבל בנושא הביוב יש כמה אפשרויות לפרש את החוק.
החוק (http://www.batim.org.il/MekrkeinLow.htm) בסעיף 52, הגדרות, אומר: ""רכוש משותף" - כל חלקי הבית המשותף חוץ מן החלקים הרשומים כדירות, ולרבות הקרקע, הגגות, הקירות החיצוניים, המסד, חדרי המדרגות, מעליות, מקלטים, וכן מתקני הסקה או מים וכיוצא באלה המיועדים לשמש את כל בעלי הדירות או מרביתם אפילו הם בתחומי דירה מסויימת. ”
בד"כ מפרשים את מערכת הביוב ( "....מתקני מים...וכיוצא באלה....") כיחידה שלמה הכוללת את הצינורות האנכיים, ז"א שהמערכת הפרטית שלך נגמרת באותו צינור, שהוא יחד עם עוד כמה "עמודים" שיכולים להיות בבניין, והשוחות והקו לביוב הציבורי הם המתקן המשותף.
יתכן שאם תגיעו לבית משפט תצליח לשכנע את השופת שזה אחרת.
אשמח לקבל את תגובתך לתשובה, עכשיו שאת/ה עדיין ליד המחשב! האם התשובה עזרה לך, האם יש לך שאלות שלו נענו, ומה הן?
נפתלי אימבר - ניהול ואחזקת מבנים בצפון בורר בעינייני ועד הבית וסכסוכי שכנים

נ.ב - המידע שנמסר בפורום אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי ממשי
נעול

חזור אל “פורום ניהול / אחזקת בית משותף”