גג משותף

ייעוץ משפטי והפניה לחוקים ומאמרים בנושאי בתים משותפים, מבנים וניהולם.
בניהול עו"ד יוני לוי ועורך דין און צוק לתחומי הנדל"ן, התחדשות עירונית (תמ"א 38 ופינוי בינוי), ומשפחה.

המידע שנמסר באתר אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי (או הנדסי) ממשי ולא מהווה המלצה לנקיטה או הימנעות מנקיטה בהליכים כלשהם (או התנהגות ספציפית).
כול מי שבוחר להסתמך על הכתוב - בכל דרך שהיא, עושה זאת על אחריותו הבלעדית ואין לכותבי ובעלי האתר אחראיות ישירה או שילוחית מכל סוג.

מנהלים: יואב לוי, און צוק עורך דין, naftali imber

שלח תגובה
יאיר מ

גג משותף

שליחה על ידי יאיר מ »

הנדון- גג משותף
יש לי דירה בקומה אחרונה.
על גג הבניין ממוקמים הדוודים והקולטים של הדירות. במהלך השנה האחרונה סבלתי מספר פעמים מדליפות ממספר דוודים אשר יצרו שלוליות על הגג מהם חדרו המים לדירתי.
פניתי לוועד הבית בדרישה לדאוג לאיטום יעיל של הגג אשר ימנע את נזילות המים לדירתי (מעל דירתי יש 8 דוודים ובכל פעם אחד אחר מתקלקל) אך הוועד טוען שבאחריותו לדאוג לאיטום מפני גשם בלבד ולא מפני דוודים דולפים. שאחרי שאני פונה לבעלי הדוד הם מתקנים את הדוד.
שאלותיי הם
1.האם על ועד הבית לשאת בהוצאות הנזקים שנגרמים לי בדירתי בכל פעם שיש דליפה, כתוצאה מחדירת מים לדירתי.
2.האם על וועד הבית לדאוג לאיטום שימנע דליפות לדירתי כתוצאה מדוודים.
3 . האם נכונה טענת ועד הבית שהאיטום שוועד הבית אחראי הוא רק נגד חדירת מים כתוצאה מגשם, ולא כתוצאה מדוד דולף.

לתשובתך
הודה
יאיר מ
naftali imber
מנהל פורום
יצירת קשר:

שליחה על ידי naftali imber »

ליאיר שלום:
אשיב על שאלותיך בסר הפוך מזה ששאלת
3) אם הבנתי נכון הועד גורס שהאיטום על הגג מסוגל להבדיל בין מי גשמים למי נזילת דוודים? נבצר מבינתי מלהבין כיצד זה קורה. מן הסתם, בד"כ דרושה לשם כך מעבדת כימיה משוכללת. אם האיטום אכן מסוגל יש לכם בין הידיים פטנט עולמי.
אם יש בשורותיי שמץ של ליגלוגי, אכן, זה בגלל הגיחוך שבעצם אמירה כזו.
גג בית אמור להיות אטום בפני חדירת מים, נקודה. זאת ועוד, מבחינה טכנית, איזור בו מרוכזים דוודים טעון איטום משופר להגנה בפני הפגיעה של אנשים הבאים לתחזק או לתקן אותם דוודים.
2) לשאלה זו אתן לחוק לדבר בעד עצמו:
חוק המקרקעין, התשכ"ט-1961 / סעיף 64 / התקנון המצוי / סעיף 3 . הזכות לתבוע תיקונים (תיקון התשל"ז)
(א) בעל דירה זכאי לדרוש מהנציגות שתבצע כל תיקון בבית או ברכוש המשותף, שאי-ביצועו עלול לפגוע בדירתו או בערכה.
אני רוצה לסייג את תשובתי בכך שיש דברים לא ידועים לי, כגון האם הגג הוא גג משוף או הוא רשום על שם מישהו, לכן תשובתי היא הכוונה בלבד, ולא ייעוץ משפטי ממצא.
1)למעשה תצטרך לתבוע את הועד ואת בעל הדוד, ולתת לשופט להחליט מי משלם מה וכמה.

בברכה

נפתלי אימבר
יעוץ אחזקה,
חידוש פירי זבל
בבניינים רבי קומות
imber-n@zahav.net.il
050-5357526
שלח תגובה

חזור אל “פורום יעוץ משפטי לועד הבית ולדיירי הבית המשותף”