היי,
אני דייר בבניין משותף בעל כ20 דירות.
הבניין חדש יחסית (5 שנים) וסובל ממספר בעיות כרוניות- בראשן מעלית ודלת כניסה שנהרסות בצורה קבועה. (לאחר בדיקה במצלמות האבטחה בהוראת הועד בעבר- אין קשר לונדליזם, הבעיות מופיעות אקראית).
בעבר היה בבניין וועד, שהחליט להתפטר לאחרונה בשל כמות בלתי סבירה של תלונות וכן הוחלפו כבר 2 חברות אחזקה שלא הצליחו לטפל בבניין.
כקרוב משפחה של יו"ר הועד, מוניתי להיות אחראי על מצלמות האבטחה בבניין - כלומר נתנו לי מפתח לחדר בו הן נמצאות, הציגו לי את המערכת ואמרו לי מתי להשתמש בהן- כשמישהו מבקש לבדוק דבר ספציפי או כשיש נזק / ליכלוך חוזר.
במשך השנים מה שעשיתי היה לשלוח תמונות או סרטון באופן פרטי (או בקבוצה של הבניין אם לא זוהה המלכלך) כדי לבקש שהדבר יפסק.
זה לא תמיד עבר בצורה נעימה אבל לפחות אנשים הפסיקו ללכלך.
כאמור, הועד פרש מתפקידו לאחרונה ועכשיו מטילים ספק ב"סמכות" שלי להשתמש במצלמות בשביל לזהות את המזהמים. (בעקבות עוד מקרה שקרה ונאלצתי לבדוק מי ליכלך).
עכשיו השאלות-
האם יש בעיה חוקית להסתכל במצלמות הבניין כדי למצוא את יוצרי הנזק על מנת לפנות אליהם?
האם יש בעיה חוקית לפרסם את התמונות / סרטונים במקרה שלא ניתן לפנות באופן פרטי לאותם אנשים כדי שהדיירים האחרים יוכלו לעזור באיתורם?
אם נמצא שוב חברת אחזקה חדשה שתנהל את הבניין, האם היא תוכל להסתכל במצלמה ו/או לפרסם את התמונות?
תודה רבה,
דור.
שימוש במצלמת האבטחה לאיתור גורמי ליכלוך ובלגאן
מנהלים: יואב לוי, און צוק עורך דין, naftali imber
-
און צוק עורך דין
- הודעות: 272
- הצטרף: 07/02/2019 - 18:31:58
Re: שימוש במצלמת האבטחה לאיתור גורמי ליכלוך ובלגאן
שלום רב,
כל דייר יכול להסתכל המצלמות. מדובר ברכוש משותף.
לגבי פרסום התמונות - יש להיזהר מלשון הרע ופגיעה בפרטיות.
בברכה,
און צוק, עו"ד
כל דייר יכול להסתכל המצלמות. מדובר ברכוש משותף.
לגבי פרסום התמונות - יש להיזהר מלשון הרע ופגיעה בפרטיות.
בברכה,
און צוק, עו"ד
Re: שימוש במצלמת האבטחה לאיתור גורמי ליכלוך ובלגאן
תודה רבה רבה לך!
כמובן שנזהר מאוד בנושא.
תודה!
כמובן שנזהר מאוד בנושא.
תודה!