ועד בית שהגיש תביעה בתביעות קטנות

ייעוץ משפטי והפניה לחוקים ומאמרים בנושאי בתים משותפים, מבנים וניהולם.
בניהול עו"ד יוני לוי ועורך דין און צוק לתחומי הנדל"ן, התחדשות עירונית (תמ"א 38 ופינוי בינוי), ומשפחה.

המידע שנמסר באתר אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי (או הנדסי) ממשי ולא מהווה המלצה לנקיטה או הימנעות מנקיטה בהליכים כלשהם (או התנהגות ספציפית).
כול מי שבוחר להסתמך על הכתוב - בכל דרך שהיא, עושה זאת על אחריותו הבלעדית ואין לכותבי ובעלי האתר אחראיות ישירה או שילוחית מכל סוג.

מנהלים: יואב לוי, און צוק עורך דין, naftali imber

שלח תגובה
snow_white

ועד בית שהגיש תביעה בתביעות קטנות

שליחה על ידי snow_white »

שלום רב.

1) האם לוועד הבית ישנה זכות עמידה בפני בית המשפט לתביעות קטנות לשם הגשת תביעה כנגד דייר בבניין ?
אם כן, אבקש אם תוכל להפנות אותי לפסיקה המתאימה.

2) האם הגשת תביעה נגד דייר ע"י ועד הבית לבית המשפט לתביעות קטנות מחייבת קיום אסיפת דיירים מראש?
אם כן, איזה רוב נדרש בהצבעה שכזאת?

3) האם חוקי לקבוע שבמידה ונציג ועד הבית יזכה בתביעה כזאת נגד דייר, וייפסקו לזכותו הוצאות משפט, הן יועברו אליו באופן אישי כתמורה מוסכמת לעבודתו בנקיטת ההליך ?

בבניין שלנו ועד הבית זימן שני דיירים בלבד למשהו שהוא משום מה הגדיר בפרוטוקול כ"פגישה" ולא אסיפת דיירים לכל דבר ועניין, ושניהם הסמיכו אותו להגיש נגד הדייר תביעה משפטית. אציין שבבניין יש שמונה דיירים. בנוסף, באותה "פגישה" שלושתם סיכמו לגבי "תמורה מוסכמת" שהוצאות המשפט יועברו אליו ולא לקופת הוועד במקרה בו הוא יזכה בתביעה. (הוא עוד תיאר את זה כ"הסכמה גורפת של הנוכחים", לא פחות)

מדובר בכסף שהוא מוציא ישירות מקופת הוועד לצורך הוצאות משפט בגין התביעה שהגיש, ומצב בו הוצאות המשפט ייפסקו לזכותו (כנציגות הבניין התובעת) ויחזרו לכיסו הפרטי במקום בחזרה לקופת הוועד פוגע ישירות ובאופן מהותי באינטרסים של הבניין.

האם הוא יכול להחליט דבר כזה בהסכמה מראש של דיירים, ואם כן באיזה רוב? (כאמור, שמונה דיירים אצלנו). האם לא מדובר בכל מקרה בהחלטה בלתי חוקית ?

תודה רבה!
razadv

Re: ועד בית שהגיש תביעה בתביעות קטנות

שליחה על ידי razadv »

שלום רב,

1. ראה בר"ע 629-05 מחוזי ב"ש ממרוד נ' ועד פרוייקט נוף הפארק. בית המשפט קבע שהנציגות עונה על הגדרת סעיף 60(א) לחוק בתי המשפט ומשום כך רשאית לשמש צד בהליך בפני בית המשפט לתביעות קטנות.

2. ממש לא. מורנו סעיף 69 לחוק המקרקעין כי הנציגות רשאית לשמש כצד בהליך משפטי. לא מצויין כי עליה לקבל קודם הסכמת בעלי הדירות. לכן הנציגות יכולה להגיש תביעה ללא צורך בקבלת הסכמת הדיירים. זו הסמכות הטבועה שלה. עם זאת, לא מעט נציגויות כן מבקשות לשתף את הדיירים בהליך עצמו ומבקשות הסכמתם (על אף שאין מוטלת על הנציגות כל חובה לעשות כן).

בכבוד רב,

רז חיימוביץ, עו"ד
בכבוד רב,

רז חיימוביץ, עו"ד
מנהל הפורום
יועץ משפטי באגודה לתרבות הדיור
לייעוץ משפטי נוסף ניתן ליצור קשר בטלפון 077-2309680
snow_white

שוב תודה רבה על המענה.

בלי שום קשר לעניין קיום אסיפת דיירים בעניין הגשת תביעה נגד דייר, שלדברייך אין בזה צורך, אבקש את התייחסותך לשאלה השלישית ששאלתי בדבר "תמורה מוסכמת".

אני מצטטת שוב את מה שכתבתי :
האם חוקי לקבוע שבמידה ונציג ועד הבית יזכה בתביעה נגד דייר, וייפסקו לזכותו הוצאות משפט, הן יועברו אליו באופן אישי כתמורה מוסכמת לעבודתו בנקיטת ההליך ?

בבניין שלנו ועד הבית זימן באופן אישי שני דיירים בלבד למשהו שהוא משום מה הגדיר בפרוטוקול כ"פגישה" ולא אסיפת דיירים לכל דבר ועניין, ושניהם הסמיכו אותו להגיש נגד הדייר תביעה משפטית. אציין שבבניין יש שמונה דיירים.
בנוסף, באותה "פגישה" שלושתם סיכמו לגבי "תמורה מוסכמת" שהוצאות המשפט יועברו אליו ולא לקופת ועד הבית במקרה בו הוא יזכה בתביעה. (הוא עוד תיאר את זה כ"הסכמה גורפת של הנוכחים", לא פחות)

מדובר בכסף שהוא מוציא ישירות מקופת הוועד לצורך הוצאות משפט בגין התביעה שהגיש, ומצב בו הוצאות המשפט ייפסקו לזכותו (כנציגות הבניין התובעת) ויחזרו לכיסו הפרטי במקום בחזרה לקופת הוועד פוגע ישירות ובאופן מהותי באינטרסים של הבניין. זה ממש כאילו הוא עובד בשכר, כאשר התפקיד שלו הוא התנדבותי בהגדרתו.

האם הוא יכול להחליט דבר כזה בכלל (שוב, על תמורה מוסכמת) בהסכמה מראש של דיירים, ואם כן כמה דיירים הוא צריך להחתים על זה? (כאמור, שמונה דיירים אצלנו). האם לא מדובר בכל מקרה בהחלטה בלתי חוקית ?

בהתאם לתשובתך, אבקש אם תוכל להפנות אותי לפסיקה המתאימה בעניין/חוק, אם קיימת.
razadv

שליחה על ידי razadv »

שלום רב,

הוצאות המשפט נקבעות על ידי בית המשפט. ככל ונפסקו ההוצאות עוברות לקופת הנציגות ששילמה בעד ההליך.
ככל והנציגות הגישה התביעה - הכספים מוחזרים לנציגות.

בהצלחה,

רז חיימוביץ, עו"ד
בכבוד רב,

רז חיימוביץ, עו"ד
מנהל הפורום
snow_white

ברשותך, אחדד שוב את השאלה שלי.

מה שענית לי לגבי העניין בכללותו, ברור לי שזה המצב הרגיל והתקין - הוצאות משפט בגין תביעה נגד דייר משולמות מקופת ועד הבית, וכמובן שחוזרות לקופה במקרה בו נציגות הבית המשותף זוכה בתביעה.

בבניין שלי, ועד הבית סיכם עם שני דיירים בלבד (מתוך שמונה דיירים בבניין) שבמקרה של זכייה בתביעה מול הדייר, כל הוצאות המשפט שיצאו מהקופה יועברו ישירות לכיסו הפרטי כתמורה מוסכמת לעבודתו בהליך המשפטי. (זאת למרות שתפקיד ועד הבית הוא התנדבותי בהגדרתו הפשוטה).
הוא נפגש בביתו רק עם שני דיירים, והם סיכמו בפרוטוקול שכך יהיה באם ועד הבית יזכה בתביעה. פשוט וכך.

לשאלתי זו הספציפית - האם זה חוקי בכלל להחליט על דבר שכזה? אם כן, באיזה רוב ניתן להחליט/כמה חתימות דרוש? כמה דיירים מתוך שמונה שיש בבניין שלי?
האם צריך לכנס אסיפת דיירים למטרה הספציפית הזאת של החלטה על תשלום הוצאות המשפט שישולשלו אל כיסו של נציג הוועד ? (גם אם לצורך עניין הגשת התביעה עצמה לא צריך, כפי שאמרת)

תודה רבה!
razadv

שליחה על ידי razadv »

שלום רב,

הגורם שמחליט בעד החזר הוצאות הוא בית המשפט. ככל והסכים החייב לשלם בעד הוצאות נוספות או הוצאות שלא נפסקו בפסק הדין - אין מניעה.

בכבוד רב,

רז חיימוביץ, עו"ד
בכבוד רב,

רז חיימוביץ, עו"ד
מנהל הפורום
שלח תגובה

חזור אל “פורום יעוץ משפטי לועד הבית ולדיירי הבית המשותף”