רכשתי דירה בקומה השניה בבית משותף בן 4 דירות (2 בכל קומה)
שתי דירות פונות לכיוון כביש ראשי (כביש מס׳ 40) ושתי דירות לכיוון שכונת מגורים.
השכן שבקומה הראשונה (בצד שפונה לשכונה) קיבל היתרי בניה לפני שנים ולאחר כמה שנים סגר את שביל הגישה שהוביל לשכונת המגורים ובנה לעצמו מרפסת פרטית (לא מדובר בבניה ללא היתר אלא דשא וכדומה)
לא ידוע לי מתי הוא סגר (זה היה לפני שקניתי את הדירה) אני מניח שזה היה לפני שנה - שנתיים, יש לי תמונות שהמוכר שלח לי כשהשביל פתוח.
מעבר לעובדה המוסכמת שזהו שטח משותף - לטענתו לא מדובר בשביל גישה של הבנין אלא בחצר שרק הוא יכול להשתמש.
אני כמובן דורש שהוא יפנה את המרפסת ויאפשר לי ולדיירים להשתמש בשביל לשכונת המגורים.
יש לו כמה טענות,
אחת - הוא לא רוצה שעוברי אורח ישתמשו בשביל בשביל לקצר את הדרך מהשכונה לכביש או הפוך, טענה לא נכונה, כי אני מוכן לשים על חשבוני שער עם קוד או מפתח.
השניה, הוא לא רוצה שיעברו בשביל מכיוון שהשביל קרוב לחלונות ביתו, שוב, טענה לא נכונה לדעתי כי זה משהו שקיים בהמון בתים משותפים ולא ניתן לסגור שטח משותף בגלל זה, בנוסף כשהוא ביקש את היתרי הבניה הוא הקריב חלק מסוים מהפרטיות לצורך ההרחבה.
שלישית, הוא טוען שהמשך השביל עובר דרך רכוש משותף של חלקות אחרות ולטענתו הם לא מסכימים שאחרים יעברו בשביל (השביל משמש שני בתים משותפים שונים)
לא ידוע לי האם השכנים שם מסכימים והאם יש להם בכלל יכולת לאסור עלינו (בסך הכל 4 דיירים) להשתמש בשביל.
אשמח לחוות דעת בנושא ומהי הדרך המשפטית הנכונה להתמודד עם זה.
מצורף תרשים פשוט שהכנתי (יש לי גם צילום אווירי מרחפן אבל אני לא יודע האם מותר להעלות)