הגשת תביעה לצו עשה עם תביעה כספית

ייעוץ משפטי והפניה לחוקים ומאמרים בנושאי בתים משותפים, מבנים וניהולם.
בניהול עו"ד יוני לוי ועורך דין און צוק לתחומי הנדל"ן, התחדשות עירונית (תמ"א 38 ופינוי בינוי), ומשפחה.

המידע שנמסר באתר אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי (או הנדסי) ממשי ולא מהווה המלצה לנקיטה או הימנעות מנקיטה בהליכים כלשהם (או התנהגות ספציפית).
כול מי שבוחר להסתמך על הכתוב - בכל דרך שהיא, עושה זאת על אחריותו הבלעדית ואין לכותבי ובעלי האתר אחראיות ישירה או שילוחית מכל סוג.

מנהלים: יואב לוי, און צוק עורך דין, naftali imber

שלח תגובה
Avil
הודעות: 1
הצטרף: 05/01/2025 - 14:30:57

הגשת תביעה לצו עשה עם תביעה כספית

שליחה על ידי Avil »

שלום,

ברצוני להגיש תביעה כנגד ועד הבית שלי המתנהל באופן לא תקין. הוועד ממאן לספק לי את ספר התקבולים והתשלומים, את פנקס הקבלות, את כל הקבלות עבור ההוצאות וכו'.
כבר כעת ידוע לי על כמה דברים לא תקינים שאני יכול לתבוע עבורם אבל אין לי ספק שאם וכאשר אקבל את המסמכים שציינתי לעיל אוכל לתבוע על יותר מכך ואוכל לדייק יותר את התביעה המקורית (שחלק ממנה יתבסס על אומדנים באין לי קבלות).

להבנתי אני צריך להגיש תביעה לצו עשה ולתביעה כספית. צו העשה נדרש ֫על מנת לכפות על הוועד לתת לי את המסמכים והתביעה הכספית בכדי להשיב את שנגזל מקופת הועד.
שאלותי:
א. לאחר שאקבל את צו העשה ואם הועד יקיים אותו וייתן לי את הניירת - האם אוכל לתקן את התביעה הכספית בהתאם למה שאגלה שם?
ב. האם יש דרך אחרת (יותר נכונה) להשיג את מה שתארתי?
ג. מה קורה אם הוועד יטען "אין לי" לגבי קבלות על הוצאות? ספרי קבלות וכדומה? איך בדרך כלל מתייחס לזה המפקח?
ד. אם מבקשים עותקים פיזיים של הניירות ולצילום יש עלות - האם העלות היא על בעל הדירה המבקש או על קופת הוועד (הרי הצילומים לא נועדו להנאתי, הם נועדו לחשוף אי סדרים ולדאוג להשבת כספים לקופת הוועד)?
ה. אני חושש (מניסיון עבר) שהועד ייתן רק חלק מהניירת ולא את כולה אבל יטען שנתן הכל. אנחנו עלולים להגיע למצב של מילה מול מילה. איך ניתן למנוע זאת? האם ניתן לבקש שהוועד ישלח סריקות (דיגיטליות) באמצעות תיק התביעה שמתנהל בלשכת המפקח וכך גם למפקח יהיה עותק של מה שנסרק והועבר אלי ולא תהיה דרך לשקר? אולי דרך אחרת?
razadv
הודעות: 655
הצטרף: 11/01/2022 - 14:39:59

Re: הגשת תביעה לצו עשה עם תביעה כספית

שליחה על ידי razadv »

שלום רב,

מאחר וקיים הליך משפטי, יש צורך לבחון את המסמכים.

בכבוד רב,

רז חיימוביץ, עו"ד
בכבוד רב,

רז חיימוביץ, עו"ד
מנהל הפורום
יועץ משפטי באגודה לתרבות הדיור
לייעוץ משפטי נוסף ניתן ליצור קשר בטלפון 077-2309680
שלח תגובה

חזור אל “פורום יעוץ משפטי לועד הבית ולדיירי הבית המשותף”