הי שלום ברצוני לדעת מספר דברים לפני שאני לוקח את הועד בית.
א. בניין מושתף בעל 2 כניסות איך אני יכול לפצל את הועד, מקריאה אני מבין שצריך הסכמה של שינוי התקנון המצוי, רק לא הבנתי האם צריך לזה 2/3 מבעלי הדירות, או מבעלי האספה החוקית?
פיצול ועד בית
מנהלים: יואב לוי, און צוק עורך דין, naftali imber
Re: פיצול ועד בית
שלום רב,
מורנו סעיף 59(א) לחוק המקרקעין כי עסקינן בבית מורכב.
בפסיקה נקבע כי ככל והדיירים אינם מעוניינים בהפרדה רכושית אלא בהפרדה ניהולית (ניהול הבית באמצעות נציגות נפרדת), היינו "בית מורכב לא מוצמד"- הרי שיש לפנות למפקח על רישום המקרקעין שיורה כן.
ככל והדיירים מעוניינים גם בהפרדה רכושית/קניינית (גם ניהול הבית באמצעות נציגות נפרדת וגם רישום נפרד של הזכויות), היינו "בית מורכב מוצמד" - יש לרשום זאת בתקנון מוסכם.
מורנו סעיף 62(א) לחוק המקרקעין כי רישום תקנון שכזה מחייב הסכמת רוב בעלי הדירות ששני שלישים מהרכוש המשותף מוצמד לדירותיהם (לא ממשתתפי האסיפה).
בהצלחה
רז חיימוביץ, עו"ד
מורנו סעיף 59(א) לחוק המקרקעין כי עסקינן בבית מורכב.
בפסיקה נקבע כי ככל והדיירים אינם מעוניינים בהפרדה רכושית אלא בהפרדה ניהולית (ניהול הבית באמצעות נציגות נפרדת), היינו "בית מורכב לא מוצמד"- הרי שיש לפנות למפקח על רישום המקרקעין שיורה כן.
ככל והדיירים מעוניינים גם בהפרדה רכושית/קניינית (גם ניהול הבית באמצעות נציגות נפרדת וגם רישום נפרד של הזכויות), היינו "בית מורכב מוצמד" - יש לרשום זאת בתקנון מוסכם.
מורנו סעיף 62(א) לחוק המקרקעין כי רישום תקנון שכזה מחייב הסכמת רוב בעלי הדירות ששני שלישים מהרכוש המשותף מוצמד לדירותיהם (לא ממשתתפי האסיפה).
בהצלחה
רז חיימוביץ, עו"ד
בכבוד רב,
רז חיימוביץ, עו"ד
מנהל הפורום
יועץ משפטי באגודה לתרבות הדיור
לייעוץ משפטי נוסף ניתן ליצור קשר בטלפון 077-2309680
רז חיימוביץ, עו"ד
מנהל הפורום
יועץ משפטי באגודה לתרבות הדיור
לייעוץ משפטי נוסף ניתן ליצור קשר בטלפון 077-2309680