שימוש בחצר משותפת

ייעוץ משפטי והפניה לחוקים ומאמרים בנושאי בתים משותפים, מבנים וניהולם.
בניהול עו"ד יוני לוי ועורך דין און צוק לתחומי הנדל"ן, התחדשות עירונית (תמ"א 38 ופינוי בינוי), ומשפחה.

המידע שנמסר באתר אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי (או הנדסי) ממשי ולא מהווה המלצה לנקיטה או הימנעות מנקיטה בהליכים כלשהם (או התנהגות ספציפית).
כול מי שבוחר להסתמך על הכתוב - בכל דרך שהיא, עושה זאת על אחריותו הבלעדית ואין לכותבי ובעלי האתר אחראיות ישירה או שילוחית מכל סוג.

מנהלים: יואב לוי, און צוק עורך דין, naftali imber

שלח תגובה
נעמי
הודעות: 3
הצטרף: 07/01/2023 - 23:36:32

שימוש בחצר משותפת

שליחה על ידי נעמי »

יש לנו דירה בקומת קרקע עם יציאה ישירות לחצר המשותפת לכל הבנין.
ברצונינו לשים שם דשא סינטטי כדי למנוע ליכלוך בבית והתקרבות בע"ח וכדומה.
האם אנחנו יכולים לעשות זאת או חייבים לבקש רשות משאר דיירי הבנין?
ואם אחנו רוצים למקם שם נדנדה וכדומה צריך רשות?

כמו כן לגבי שימוש בכל החצר לאו דווקא בחלק שסמוך לביתנו,
אם ברצונינו לשים מחסן כתר (בעורף הבנין, לא פוגע במראה) האם יש צורך באישור שאר הדיירים? כולם או שמספיק אחוז מסויים?

תודה רבה
razadv
הודעות: 655
הצטרף: 11/01/2022 - 14:39:59

Re: שימוש בחצר משותפת

שליחה על ידי razadv »

שלום רב,

החצר המשותפת, כשמה כן היא - משותפת. הצבת מיטלטלין על ידי דייר בחצר המשותפת יכולה להיות מוכרת כשימוש סביר, ואולם אמליץ לפעול בהתאם לסעיף 5(א) לתקנון המצוי בתוספת לחוק המקרקעין:

בעלי הדירות יקיימו אחת לשנה אסיפה כללית לשם קביעת דרכי ניהולו של הרכוש המשותף והשימוש בו, קביעת ההוצאות הכרוכות בכך, מינוי נציגות, אישור החשבונות והסדר הענינים האחרים הנובעים מהשכנות בבית המשותף.

משמע, על מנת למנוע טענה של דייר כזה או אחר בדבר השתלטות על החצר המשותפת, יש לקיים אסיפה כללית שלה נרשם פרוטוקול ובה לקבל החלטה (ברוב של 51% ממשתתפיה) המתירה לכם להציב את הציוד שציינתם בחצר. כך ראוי לפעול וכך תוכלו להציב הציוד ללא חשש.

בכבוד רב,

רז חיימוביץ, עו"ד
בכבוד רב,

רז חיימוביץ, עו"ד
מנהל הפורום
יועץ משפטי באגודה לתרבות הדיור
לייעוץ משפטי נוסף ניתן ליצור קשר בטלפון 077-2309680
שלח תגובה

חזור אל “פורום יעוץ משפטי לועד הבית ולדיירי הבית המשותף”