שלום רב.
האם ועד בית שרוצה לתבוע דייר על סכום קצוב (הגשת "תביעה על סכום קצוב") חייב על פי חוק לשלוח קודם מכתב התראה בדואר רשום בלבד ולא מכתב רגיל ?
אם הוא אכן חייב לשלוח בדואר רשום, אבקש להפנות אותי לפסיקה הרלוונטית, או על איזה חוק ניתן להסתמך בעניין זה.
תודה רבה
מכתב התראה לפני הגשת תביעה על סכום קצוב
מנהלים: יואב לוי, און צוק עורך דין, naftali imber
-
snow_white
Re: מכתב התראה לפני הגשת תביעה על סכום קצוב
שלום רב,
אין חובה בדין כי על הנציגות לשלוח מכתב התראה לחייב. האחריות לתשלום חלה על בעל הדירה והוא בלבד בהתאם להוראות סעיף 58(א) לחוק המקרקעין.
הנציגות אינה משמשת כ"מזכירה" של החייב.
החייב הוא זה שצריך לרדוף אחרי הנציגות ולוודא כי התשלומים התקבלו וכי הנציגות הגישה לו קבלה כדין.
בכבוד רב,
רז חיימוביץ, עו"ד
אין חובה בדין כי על הנציגות לשלוח מכתב התראה לחייב. האחריות לתשלום חלה על בעל הדירה והוא בלבד בהתאם להוראות סעיף 58(א) לחוק המקרקעין.
הנציגות אינה משמשת כ"מזכירה" של החייב.
החייב הוא זה שצריך לרדוף אחרי הנציגות ולוודא כי התשלומים התקבלו וכי הנציגות הגישה לו קבלה כדין.
בכבוד רב,
רז חיימוביץ, עו"ד
בכבוד רב,
רז חיימוביץ, עו"ד
מנהל הפורום
יועץ משפטי באגודה לתרבות הדיור
לייעוץ משפטי נוסף ניתן ליצור קשר בטלפון 077-2309680
רז חיימוביץ, עו"ד
מנהל הפורום
-
snow_white
תודה רבה על המענה.
ברשותך, אני אחדד קצת את השאלה שלי.
קודם כל, כוונתי היא לדייר שמסרב לשלם את דמי ועד הבית, ועל כן הנציגות מעוניינת להגיש נגדו תביעה, במקרה עליו אני שואלת מדובר בהגשת תביעה למפקחת על המקרקעין.
האם הגשת "תביעה על סכום קצוב" בהגדרה שלה לא עונה על חוק ההוצאה לפועל, התשכ"ז - 1967 ?
כי קראתי שבמקרה כזה צריך לשלוח מכתב התראה בדואר רשום.
ברשותך, אני אחדד קצת את השאלה שלי.
קודם כל, כוונתי היא לדייר שמסרב לשלם את דמי ועד הבית, ועל כן הנציגות מעוניינת להגיש נגדו תביעה, במקרה עליו אני שואלת מדובר בהגשת תביעה למפקחת על המקרקעין.
האם הגשת "תביעה על סכום קצוב" בהגדרה שלה לא עונה על חוק ההוצאה לפועל, התשכ"ז - 1967 ?
כי קראתי שבמקרה כזה צריך לשלוח מכתב התראה בדואר רשום.
שלום רב,
יש להגיש תביעה כספית למפקחת על רישום המקרקעין.
נא לא להתבלבל בין הוראות החוק המפורשות אשר לחובת המצאת מכתב התראה לחייב - בהוצאה לפועל - לבין חייב בחוב לנציגות הבית המשותף.
אלו 2 דיסציפלינות שונות לחלוטין.
בהצלחה
רז חיימוביץ, עו"ד
יש להגיש תביעה כספית למפקחת על רישום המקרקעין.
נא לא להתבלבל בין הוראות החוק המפורשות אשר לחובת המצאת מכתב התראה לחייב - בהוצאה לפועל - לבין חייב בחוב לנציגות הבית המשותף.
אלו 2 דיסציפלינות שונות לחלוטין.
בהצלחה
רז חיימוביץ, עו"ד
בכבוד רב,
רז חיימוביץ, עו"ד
מנהל הפורום
רז חיימוביץ, עו"ד
מנהל הפורום