התקנת מזגן

ייעוץ משפטי והפניה לחוקים ומאמרים בנושאי בתים משותפים, מבנים וניהולם.
בניהול עו"ד יוני לוי ועורך דין און צוק לתחומי הנדל"ן, התחדשות עירונית (תמ"א 38 ופינוי בינוי), ומשפחה.

המידע שנמסר באתר אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי (או הנדסי) ממשי ולא מהווה המלצה לנקיטה או הימנעות מנקיטה בהליכים כלשהם (או התנהגות ספציפית).
כול מי שבוחר להסתמך על הכתוב - בכל דרך שהיא, עושה זאת על אחריותו הבלעדית ואין לכותבי ובעלי האתר אחראיות ישירה או שילוחית מכל סוג.

מנהלים: יואב לוי, און צוק עורך דין, naftali imber

שלח תגובה
zack1

התקנת מזגן

שליחה על ידי zack1 »

התקנתי מזגן בחנות השייכת לי על קיר הפונה למגרש החניה וצמוד לחדר האשפה.
ועד הבית התלונן בפני העיריה על בניה בלתי חוקית.
בבנין זה הותקנו מזגנים בכל מיני מקומות נולל כלפי הרחוב הראשי.
הייתי מעונין לקבל עצה והפניה לחומר כתוב בנושא.
naftali imber
מנהל פורום
יצירת קשר:

התקנת מזגן

שליחה על ידי naftali imber »

לזק 1 שלום:
באופן עקרוני התקנת מזגן טעונה הסכמת הדיירים ולפעמים רישיון בניה (שינוי חזית המבנה).

אבל מצאתי בפסיקה מקרה דומה לשלך, פס"ד מיום 9/6/2004 בתיק 204/03 שנדון בפני מירה אריאלי, מפקחת על רשום המקרקעין בת"א.

אדם התקין שני מזגנים בקיר צדדי. טענות השכנים היו שהוא לא קיבל הסכמת הדיירים ושאחד המזגנים מפריע למעבר בשביל.
המפקחת קבעה שהמזגן יכול להישאר במקומו אך בעל העסק חייב בהרחבת השביל כך שהמעבר יחזור להיות ברוחב שהיה.

לא רק זה מעניין אלא מספר אזכורים שהמפקחת עושה על העיקרון תום הלב.

למשל מזכירה, בין היתר, את דברי השופט אלון בע"א 700/81 פ"ד לח בעמ' 742 "...אין הוא עוסק אך ב"נבל ברשות החוזה" אלא חל הוא גם לעניין "נבל ברשות החוק" על כן כאשר חוק מעניק לאדם יכולת לבצע פעולה משפטית עליו להפעיל יכולת זו בתום לב..."

אני מניח ששיחה עם המחלקה הנוגעת בדבר ברשות המקומית תפתור את הבעיה.

אני מקווה שהנבירה שלי תהיה לך לעזר.

בברכה

נפתלי אימבר
יועץ אחזקה
Imber-n@zahav.net.il
0505357526
שלח תגובה

חזור אל “פורום יעוץ משפטי לועד הבית ולדיירי הבית המשותף”