שנאי חברת חשמל

ייעוץ משפטי והפניה לחוקים ומאמרים בנושאי בתים משותפים, מבנים וניהולם.
בניהול עו"ד יוני לוי ועורך דין און צוק לתחומי הנדל"ן, התחדשות עירונית (תמ"א 38 ופינוי בינוי), ומשפחה.

המידע שנמסר באתר אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי (או הנדסי) ממשי ולא מהווה המלצה לנקיטה או הימנעות מנקיטה בהליכים כלשהם (או התנהגות ספציפית).
כול מי שבוחר להסתמך על הכתוב - בכל דרך שהיא, עושה זאת על אחריותו הבלעדית ואין לכותבי ובעלי האתר אחראיות ישירה או שילוחית מכל סוג.

מנהלים: יואב לוי, און צוק עורך דין, naftali imber

שלח תגובה
רונה

שנאי חברת חשמל

שליחה על ידי רונה »

היי

חברת חשמל מכניסה שנאי לחדר מיוחד שהוקם בבנין שלנו. (לקח לה 7 שנים ).
השאלה היא האם יש דרך להתנגד?
מה עלינו לדרוש מחברת חשמל?
האם יש פעולות שעלנו לנקוט?
האם יש עמותה\קבוצה של בתים כאלה?

מצטערת על מבול השאלות

אשמח לכל תשובה

תודה
naftali imber
מנהל פורום
יצירת קשר:

שנאי חברת חשמל

שליחה על ידי naftali imber »

לרונה שלום רב:

תכף תתרגזי עלי שאשיב אם הרבה יותר שאלות ממה שהיו לך!
1) מי הקים את החדר ומתי הוא הוקם?
2) מי החליט שזה חדר מיוחד לשנאי, ובעיקר היכן זה רשום?
3) את מי אמור לשרת השנאי?
4) יש אולי דרך להתנגד, אבל למה?
5) למה לכם לדרוש מחברת החשמל משהו, ובעיקר מי אומר שהם בכלל יענו ?

יש לי עוד... אבל אנסה להסביר לך את האפשרויות ובמקומות שאני אשים סימני שאלה אל תשיבי במובן מאליו, אומנם שומרים זאת בסוד – אבל מובן מאליו מת מזמן.

אני מניח שאת מתגוררת בבניין בן כ-7 שנים, אולי רב קומות, ובזמן בנייתו הקבלן בנה (?), מתוך סיכום כלשהו עם חברת החשמל (?), חדר עבור שנאי שלה. השנאי לא אמור לשרת אתכם(?) אלא מבנים אחרים, אחרת כיצד הסתדר העסק 7 שנים. אני גם מניח שהנכם חוששים מקרינה אלקטרומגנטית שתפלט מהשנאי.

הדבר הראשון שעליכם לעשות זה לברר האם החדר הוא אכן של חברת החשמל (???), או במילים אחרות מה מעמדו החוקי. הדבר קצת מסובך עבור מי שלא מכיר חכמולוגיות של משפטנים וקבלנים, אבל אם הקבלן לא דאג לכל הפרטים יכול להיות שהחדר הוא חלק מהרכוש המשותף שלכם, ואין לחברה בכלל זכות להיכנס לתוכו.
את חברת החשמל לא היית שואל, הם אנשים מעוד נחמדים ומסודרים, אבל אני לא מאמין להם רק מתוך אידיאולוגיה: החברות הגדולות כולן – בהגדרה, הם בריונים שקרנים שלידם האחים המפורסמים הם תינוקות דבית רבן. התייעצו עם עו"ד, ברור כזה חורג ממסגרת פורום.

אם החדר הוא אכן שלהם אתם יכולים לפנות למשרד להגנת הסביבה ( בעבר:איכות הסביבה) ולבקש לבדוק את רמת הקרינה של השנאי. אני לא בטוח שהם נותנים את השרות הזה, אבל קיימות גם חברות פרטיות שעוסקות בתחום, וברור שחוץ מלמדוד יוכלו לתת לכם כמה עצות בנידון .

אתם יכולים לפנות לעמותת "אדם טבע ודין", שפעילה בתחום, או לחפש באתר של המשרד להגנת הסביבה ברשימה של הארגונים הירוקים, עם פרוט תחומי הפעילות שלהם, את הארגונים שמטפלים בנושא.

אם תכניסי את המילה קרינה לגוגל תמצאי הרבה חומר מעניין.

נפתלי אימבר
יעוץ אחזקה,
חידוש פירי זבל
בבניינים רבי קומות
imber-n@zahav.net.il
050-5357526
רונה

תודה ותשובות

שליחה על ידי רונה »

ראשית תודה

שנית, החדר של חברת חשמל מכיון שאני יודעת שהקבלן קבל כסף על זה.

שלישית, אני אכן חוששת מהקרינה.

אני יודעת שהיתה התעוררות בנושא לפני כשנתיים כשקול תל אביב פרסם כתבה על כך.
רציתי לדעת אם משהו שמע על התאגדות של בתים.

רונה
naftali imber
מנהל פורום
יצירת קשר:

שנאי שנוי במחלוקת?

שליחה על ידי naftali imber »

לרונה שלום:

אנא אל תפגעי אבל כמו 95 % מהאנשים, אינך מבדילה בין עובדות, מה שבאנגלית מכונה HARD FACTS, לבין: אני יודע, כולם יודעים, וכולי.
את ראית שיק של חברת חשמל לקבלן? היכן הקבלה של הקבלן? מישהו אמר לך, אפילו הפקידה של הקבלן או הקבלן עצמו, לא מספיק, זה שמועות. עובדות! מה רשום בטאבו? זה קובע של מי החדר, ולא מי קיבל כסף ממי עבור מה.

לנושא השנאי, אני שמעתי שהמשרד להגנת הסביבה החמיר מאוד בתקני הקרינה; ז"א שמעתי קיטורים של חברת חשמל על כך. שווה לברר את העובדות. פני למשרד להגנת הסביבה (בעבר איכות הסביבה) ובקשי מהם הבהרות. עמדי על כך שהתשובות יהיו ברורות וחד משמעיות – קרינה מודדים עם מכשיר מדויק ולא בסכין מריחה; אם את מבינה למה אני מתכוון.

בהצלחה

נפתלי אימבר
יעוץ אחזקה,
חידוש פירי זבל
בבניינים רבי קומות
imber-n@zahav.net.il
050-5357526
רונה

תודה

שליחה על ידי רונה »

תודה
אפנה למשרד להגנת הסביבה