האם אפשר לא לשלם לועד בית במקרה של ניהול לא תקין?

ייעוץ משפטי והפניה לחוקים ומאמרים בנושאי בתים משותפים, מבנים וניהולם.
בניהול עו"ד יוני לוי ועורך דין און צוק לתחומי הנדל"ן, התחדשות עירונית (תמ"א 38 ופינוי בינוי), ומשפחה.

המידע שנמסר באתר אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי (או הנדסי) ממשי ולא מהווה המלצה לנקיטה או הימנעות מנקיטה בהליכים כלשהם (או התנהגות ספציפית).
כול מי שבוחר להסתמך על הכתוב - בכל דרך שהיא, עושה זאת על אחריותו הבלעדית ואין לכותבי ובעלי האתר אחראיות ישירה או שילוחית מכל סוג.

מנהלים: יואב לוי, און צוק עורך דין, naftali imber

שלח תגובה
בלה123

האם אפשר לא לשלם לועד בית במקרה של ניהול לא תקין?

שליחה על ידי בלה123 »

האם אפשר לא לשלם במקרה כזה? או שהאופציה היחידה היא לתבוע? לאחר כשנה שאני מתגוררת בדירה, התברר לי שהדיירים בקומה העליונה המקורית שבנו יחידות דיור על הגג משלמים אותו סכום כמו שאר הדיירים, למרות שלמעשה הם בעלי שטח כפול. מלבד דירות אלו כל הדירות בעלות אותו שטח. בנוסף, נראה שהניהול לא הכי תקין. כרגע הם דורשים כסף לתיקון מיוחד בלי שיש הצעת מחיר מסודרת, ובלי שהייתה אסיפת דיירים בנושא. נראה שלא הייתה אסיפת דיירים זמן רב. לא בטוחה שהם רושמים הוצאות ואוספים חשבוניות בצורה מסודרת.
לא נראה לי שהועד איש רע, פשוט קשה לו להתמודד והוא לא מעוניין בתפקיד. בדקתי את מסמכי הבניין והבניה על הגג לא מופיעה בתשריט. בתקנון המוסכם כתוב שהגג לא מובא בחשבון לצורך חישוב החלקים ברכוש המשותף. שהדירות העליונות רשאיות לבנות על שטח הגג הצמוד לדירתם ללא הסכמת יתר הדירות. ושהם זכאים לבקש תיקון צו בתים משותפים והתקנון שישקף את המצב בפועל לאחר הבניה ללא הסכמת יתר הדירות.
מה ניתן לעשות והאם התנהלות בעלי הדירות העליונות חוקית? ומה ניתן לעשות אם היא לא?
razadv

Re: האם אפשר לא לשלם לועד בית במקרה של ניהול לא תקין?

שליחה על ידי razadv »

בלה שלום,

סעיף 58 לחוק המקרקעין קובע מפורשות - חלה חובה מוחלטת על בעל דירה לשלם כדי חלקו בהוצאות הדרושות להחזקתו התקינה של הרכוש המשותף. היינו, לא ניתן להתנות על התשלום בביצוע פעולה כזו או אחרת, מוצדקת ככל שתהיה.
אמליץ לך לשלם כדי חלקך "תחת מחאה" ובמקביל לפנות למפקח על רישום המקרקעין למתן צו עשה אשר יורה לנציגות לפעול בהתאם לאמור בטענותייך.

בכבוד רב,

רז חיימוביץ, עו"ד
בכבוד רב,

רז חיימוביץ, עו"ד
מנהל הפורום
יועץ משפטי באגודה לתרבות הדיור
לייעוץ משפטי נוסף ניתן ליצור קשר בטלפון 077-2309680
שלח תגובה

חזור אל “פורום יעוץ משפטי לועד הבית ולדיירי הבית המשותף”